Biludlejning i Frankrig

Frankrig er det næststørste land i Europa, både i forhold til indbyggertal og i forhold til areal. Ca. 66 millioner mennesker bor der, og størstedelen af dem taler fransk. Landet er delt op i 27 forskellige regioner, fem af dem er omringet af hav. Når du rejser til Guadeloupe eller Martinique i Vestindien, til Tahiti i Polynesien eller til Reunion ved Afrikas østkyst, så befinder du dig faktisk internt i Frankrig og indenfor den Europæiske Union.

Den største region, i forhold til indbyggertal, er hovedstadsområdet ved Paris. Den største region af landet, i forhold til areal, er Midi Pyrenæerne, ved den spanske grænser. Fransk Guyana på Sydamerika er faktisk meget større, men vi taler kun om regionerne på fastlandet nu. Frankrigs hovedstad er byernes by, Paris. Det er også et af de største byer, der findes indenfor Europa, med hele 8 millioner indbyggere. Næststørste franske by er Marseille med 1,5 millioner indbyggere. I Frankrig benytter man sig også af euroen, hvilket franskmændene har gjort siden dens indførelse i 2002.

Den Franske Riviera og Alperne

Selvom Frankrig ikke er så populært en feriedestination for danskerne som med Spanien for eksempel, er der dog stadig en del danskere, der rejser dertil. Danskerne har det med enten at rejse til Paris eller til den Franske Riviera i Nice. Mange mennesker har feriehuse/lejligheder, især ved den Franske Riviera. Klimaet er en del varmere end det er i gode gamle Danmark, især omkring foråret og efteråret. Frankrig er et af de få lande, der også er meget populære om vinteren, og mange udnytter muligheden for at tage på ski i de franske alper om vinteren. Med direkte flyruter fra Danmark til Grenoble, tager det ikke så lang tid at komme ud på skiskråningerne. Andre steder i Frankrig, der også er værd at besøge er Lyon og Bordeaux.

Top 5 Byer

Paris Hvad kan man sige udover det, der allerede er blevet sagt om denne fantastiske by? De fleste af dem, der har rejse til Frankrig har besøgt Paris på et eller andet tidspunkt. Det er nemt at komme dertil. Der findes en del direkte flyruter dertil, og turen tager ikke mere end to timer. Ved ankomst til Paris er det bare et spørgsmål om, hvad man skal tage sig til først; Eiffeltårnet, Louvre, Montmartre, Sacré Coeur, Notre Dame, og listen forsætter. Måske er det bare nemmere at starte ud med en god frokost ved et af de mange fortovscaféer, der findes. At leje en bil i Paris er ikke nødvendigt, medmindre man ønsker at udforske en del af det, der ligger udenfor centrum.

Nice er også blevet meget populært. Nice er en base, som man kan benytte sig af til at rejse til andre byer ved den Franske Riviera. En del mennesker har feriehuse/lejligheder i Provence og derfor er Nice et perfekt sted at flyve til for derefter at leje en bil i Nice. I løbet af foråret og sommeren findes der en del direkte fly fra Danmark til Nice. Nice er også en fantastisk by at være i, hvis det kun er for en forlænget weekend. Med så kort en afstand fra lufthavnen til selve byen Nice, kan man  sidde med et glas vin på Promenade des Anglais meget kort tid efter, at flyet er landet. Man kan også tage en kort tur til Monaco og kigger på alle lystbådene i havnen, eller man kan tage en køretur op til de mange små og hyggelige bjerglandsbyer.

Marseille er en by, som de fleste har hørt om men som færre har besøgt. Denne vigtige havneby ligger i Provence. Man kan nemt flyve til Marseille via Frankfurt, München eller Paris, eller også kan man tage det franske eksprestog, TGV. Fra Paris taget det ca. tre timer at dække de over 600 km. Havnebyen er en sød by med mange små caféer og restauranter, der ligger langs den gamle havn.

Grenoble er et af de mest populære skirejser til Frankrig. Kun et par timer kørsel fa byen findes nogle af de største skiområder i hele Europa, Tignes og Val d’Isere. Her strækker skråningerne sig så langt, som øjet kan se med store arealer for dem, der elsker at stå på ski.

Lyon er den by i Frankrig, de med rette kan kalde sig selv for by-mekkaen. Det er i denne by at europa- og verdensmesterskabet for kokke, Bocuse d’Or, afholdes. Paul Bocuse er et af dem, der gjorde Lyon verdenskendt. Her vil du finde et stort udvalg af fantastiske restauranter med eller uden Michelin stjerne(r). Flyv til Lyon, enten via Frankfurt eller Paris, eller kombinere en tur til Paris med et par dage i Lyon. Du kan enten køre dertil selv eller tage toget fra Paris, en tur der kun tager to timer med TGV-toget. Forkæl dig selv med masser af lækkert mad i Lyon, mens du nyder Renæssancebydelen og det antikke romerske teater.

Gode Råd til Biludlejningsfirmaer

I forhold til billeje i Frankrig, er det ret nemt at leje en bil her. Man skal dog være opmærksom på et par ting hos de franske firmaer. Hvis du betaler for en udlejningsbil med et almindeligt Visa debitkort, skal du forvente, at firmaet vil tage et større beløb på dit kort i form af depositum. Dette beløb vil normalt svare til fem gange det beløb, udlejningen koster.

Gode Råd Før Du Sætter Dig Bag Rattet

Frankrig har nogle af Europas mest moderne veje, især i forhold til motorveje. Vær opmærksom på, at mange af motorvejsstrækningerne opkræver vejafgifter.

Pak en picnickurv fyldt med friske baguettes, dejlige oste og noget at drikke. Frankrigs smukke byer og charmerende landskaber venter på dig!