Frankrig har alt hvad du kunne ønske dig

Frankrig ligger i den vestlige del af Europa og er Europas tredjestørste by. Øen Corsica tilhører også Frankrig. Frankrig er medlem af den Europæiske Union og er også en af Europas største økonomier. Lad os ikke glemme, at frihedssymbolet fra Den Franske Revolution, har inspireret en del af vores nuværende demokratier. Derfor har Frankrig rigtig meget at byde på i forhold til kultur og historie. Derudover har Frankrig også en del kystlige byer, der byder på mildt og fugtigt klima, men der findes også Pyrenæerne med bjergkæderne. Befolkningstætheden er lavere end i nabolandene, men man skal huske på, at ca. 20 % af befolkningen bor i og omkring Paris, som er landets hovedstad.

Et unikt land

Smag dig vej gennem en kulinarisk oplevelse i det franske køkken. Kør langs landbrugsområder og nyd den fantastiske udsigt over vinmarker eller oplev de historiske landskaber, der findes. I Frankrig kan du nyde alt fra en fantastisk oplevelse på ski, ride på hvide heste ved vandet eller besøge landets fantastiske kyster. For kunstentusiaster er Frankrig også et besøg værd.

Udforsk Frankrig med en udlejningsbil

Hvis du er interesseret i at smage de flydende legender, som Frankrig har at byde på, kan det være en god idé at leje en bil og køre rundt i vinmarkerne i områderne omkring Bordeaux og Champagne. Vi anbefaler også, at du udforsker den Franske Riviera i bil. Kysten fra Nice til Monaco tilbyder fantastiske udsigter. Fra de stejle bjergveje har du udsigt til et smukt hav og dyre lystbåde, der sejler forbi. Hvis du kunne tænke dig nogle gastronomiske oplevelser, kan du få fingrene i gourmetmad over det hele i Province-området. Du kan enten flyve til Nice og køre derfra langs med Rivieraen eller starte nord på, i Paris med en lille pause i byen, før du bevæger dig sydpå til Bordeaux. Du vil kunne finde lokale og internationale biludlejningsfirmaer i hele landet. Benyt dig af en sammenligningsside på nettet for at finde de bedste og billigste tilbud, der findes indenfor området.

Trafikkultur i Frankrig

Det er ikke så stor en udfordring at køre i Frankrig. De har gode motorveje, og vejsikkerheden er ligesom i Danmark. Måske du skal være en lille smule mere opmærksom, nå du kører i de større byer, da det kan være lidt sværere at navigere rundt. Hvis du har brug for hjælp for at finde vej, vil vi anbefale en fransk-dansk ordbog, så du kan benytte dig af et par ord til at spørge dig frem, for franskmændene er ikke just kendt for deres engelske sprogkundskaber. Vi anbefaler, at du fortæller dit udlejningsbureau, hvad du vil bruge din udlejningsbil til, så de kan give dig nogle gode råd, før du kører ud på opdagelse.

Seværdigheder i og omkring Paris

Når du tager på tur til et kulturrigt land som Frankrig, skal du helst besøge de kendte museer som Musée d’Orsay og Musée du Louvre. Her hænger kunstværkerne af de største og mest velkendte kunstnere samt mange andre juveler, som er værd at se. Du må heller ikke forlade byen uden at have besøgt det legendariske Notre Dame, som den kendte forfatter Victor Hugo har udødeliggjort i hans værk. Hvis du er interesseret i musik, så er en af de største operaer måske noget for dig, hvor en del store forestillinger bliver vist året rundt. Den største slotshave, der findes i hele verden finder man i Versailles Paladset. Det ligger lige udenfor hovedstaden og er der hvor ”Solkongen” boede, da han regerede. Det står også på UNESCO’s verdensarvsliste, og størstedelen af hele området er tilgængeligt for offentligheden.

Badeferie med smukke mennesker

Saint Tropez er en anden kendt destination i Frankrig og er mest kendt for at tiltrække mange kendisser fra lande verden over. Hvis du er filminteresseret, kan det være, at du får lyst til at tage til Cannes, når der er filmfestival. Hvis det er solskin og strand, der har fået dig til at vælge Frankrig som feriedestination, er Nice uden tvivl den by, du skal hen til. Med hele 300 dages solskin året rundt, er Nice uden tvivl det bedste valg for solbadere. I det hele taget er Provence fyldt med fantastiske strande, spændende kulturliv samt fantastisk vin og mad.

Andre oplevelser

Byen Bretagne kan måske også fange din interesse, da byen stadig er omgivet af mure. Hvis du mere er sportstypen, anbefaler vi GR 20 i Corsica. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme. Det er også muligt at følge med i cykelløbet Tour de France. Romantikkens by – jo, der er tale om Paris – er også perfekt for dem af jer, der elsker at tage ud og shoppe.