Biludlejning i Nice

Nice er efterhånden blevet en temmelig stor by og er i skrivende stund den største by i den sydlige del af Frankrig, efter Marseille. Byen er landingsbanen for mange af de danskere der har feriehuse langs Rivieraen. De mest populære steder langs Rivieraen for feriehuse ligger ganske nær Nice. Nogle har lejligheder eller huse langs kysten, i Cannes, Saint-Tropez og Antibes, mens andre bor længere inde i landet for eksempel i Tourrettes-sur-Loup.

Populært mål for turister

I dag bor der omkring en million indbyggere i metropolen Nice, hvilket placerer den på en femteplads blandt Frankrigs største byer. Bortset fra dem der bor permanent i byen har byen et stort antal turister. Årligt vælger ca. 5 millioner turister at besøge byen. Der er heldigvis plads til alle disse turister, for byen Nice har Frankrigs anden højeste indlogeringskapacitet, kun overgået af Paris.

Mange mennesker vælger at slå sig ned her, på grund af det behagelige klima og det gode vejr. Turister kommer til dels af samme årsager, men også for at opleve regionen Provence. Det er nemt at leje en bil og på den måde bruge Nice som et udgangspunkt for sin rejse i den smukke region. Nice er i sig selv en ualmindelig dejlig gammel by, med hyggelige små, smalle gader, cafeer og restauranter. Som alternativ til byen kan man jo også slappe af på stranden i nærheden af Promenade des Anglais. Bliver du sulten her, vil en kort gåtur føre dig hen til en masse lækre restauranter i området bagved strandpromenaden.

Du kan flyve direkte til Nice fra København, og fra Billund skal man blot mellemlande en enkelt gang i Paris. Ønsker du at lande tættere på den vestlige del af Provence nær Saint-Tropez kan du flyve til Toulon. Denne lufthavn er primært brugt af de billigere flyselskaber. Sidst men ikke mindst er der jo en lufthavn i Marseille.

Oplev Nice og Provence i en lejet bil

Ferien i Nice og Provence vil blive væsentligt lettere ved leje af en bil. I Nice Lufthavn er der et stort udvalg af biludlejningsfirmaer. Alle de største selskaber i biludlejningsbranchen er repræsenterede i lufthavnen. Hertz, verdens største, har et stort kontor i Nice lufthavn. Her kan man leje hvad som helst fra almindelige biler til luksuskøretøjer, blandt andre Porsche og Lexus. Avis, et af de største firmaer, kan også tilbyde et bredt udvalg af prestigefulde biler i Nice. Europcar er endnu et stort selskab, med kontor i Nice lufthavn, og det samme gælder Biludlejning24.dk – Nice, Budget og Biludlejningnice.dk. Blandt de lokale biludlejningsselskaber er Enterprise, Firefly og Interrent at finde i lufthavnen. Disse firmaer er velkendte i Frankrig og ligge mange steder rundt omkring i landet.

Godt at vide, når du lejer en bil

Når først du har hentet den lejede bil, er det vigtigt at du tager den med ro. Først og fremmest skal man tænke på, at det kan være lidt besværligt at komme ud af Nice lufthavn. Dernæst skal du være opmærksom på, at trafikken i området er meget tæt, fordi centrum ligger så tæt på.
Hvis du har en lejet bil til rådighed på din ferie eller lange weekend i Nice, anbefales det at køre en tur til Monaco. Gå en tur langs havneområdet og se på alle yachterne, de verdensberømte kasinoer og de eksklusive butikker. Eller du kan køre op til bjergene bagved Nice, til byen Tourrettes-Sur-Loup.